Gašper z Decanterjevimi odličji

V začetku leta 2021 je Gašper Čarman, dvakratni slovenski sommelierski prvak in lastnik vinske trgovine Evino, na najpomembnejše ocenjevanje – na londonski Decanter – poslal izbor svojih vin.

Vina so se ponovno odlično odrezala in dosegla izjemen uspeh. Cabernet Franc 2019 iz linije Gašper selekcija je prejel 97 točk in PLATINASTO medaljo. To je že druga platinasta medalja za vino Cabernet Franc v treh letih, s čimer se je potrdila pravilnost Gašperjeve teze o izjemnem potencialu sorte Cabernet Franc za pridelavo vrhunskih vin.

Odlično sta se ponovno odrezali Malvazija 2019 in Palamida 2019, ki sta tokrat prejeli srebrno medaljo.

Vsa vina potrjujejo nesporno kvaliteto Gašper vin in so prisotna v številnih “Michelinovih” restavracijah doma in po svetu, kjer čudovito dopolnjujejo kulinarične mojstrovine vrhunskih chefov.

Gašper Čarman o tem pravi takole:

“Vrhunsko, še posebej, kadar se ti tak uspeh zgodi z vinom, v katero verjameš bolj kot v karkoli drugega. Da sta od treh letnikov vina, ki so na trgu, kar dva platinasta, je največje možno priznanje, saj to kaže na naše konstantno dobro delo. Seveda ima pri ocenjevanjih svoje prste vedno zraven tudi sreča.”

Blagovna znamka Gašper je prisotna na več kot 15 tujih trgih.

V letošnjem letu velja za poseben uspeh prodor na ruski trg, ki bo zagotovo pripomogel k še večji prepoznavnosti blagovne znamke.

Danes je vina Gašper mogoče najti v več kot 90 restavracijah v Londonu in širše po Veliki Britaniji, na Irskem, Poljskem, v sosednji Hrvaški, Rusiji, Nemčiji in tudi v Švici.

Vsa vina linije Gašper nastajajo v sodelovanju s Kletjo Brda in enologom Darinkom Ribolico.

  Oddajte komentar

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

  Twitter picture

  Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

  Facebook photo

  Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

  Connecting to %s