Markiza Rose 2020

Gašper Čarman je na trg postavil novost – rose markizo, pridelano po provansalskem receptu in napolnjeno v unikatne steklenice, ki so jih izdelali v Steklarni Hrastnik.

Eden ključnih projektov za Gašper vina v letu 2021 je bil zagotovo lansiranje novega vina premium roseja Markize, ki z avtentično steklenico steklarne Hrastnik navdušuje ljubitelje vin. Novo vino v ponudbi Gašper vin, Markiza Rose 2020, je vrhunski suh rose, ki nas poleg odlične vsebine zapelje tudi z avtentično, posebno steklenico in dekorjem, ki sta nastala v sodelovanju z našo stalno oblikovalko Jasno Andrić in steklarno Hrastnik.

Steklenica Markize

O vinu Markiza

Za razliko od prepričanja v slovenskem prostoru, da mora biti rose polsuho vino je Markiza popolnoma suhi rose, ki se lahko primerja s svetovno priznanimi roseji iz Provanse. Je čudovito sveže, suho, igrivo vino, z lepimi sadnimi aromami, ki spominjajo na jagode, brusnice, rdeč ribez in rdeče češnje ter pravo provansalsko barvo. Očara nas z dolgim in čistim pookusom ter svojo eleganco. Je lahkotno suho vino, 100 % sorte Merlot. Grozdje za vino prihaja iz najboljših leg izbranih vinogradov in je ročno trgano ter skrbno izbrano. Zdrave grozde pred samim postopkom ohladimo na 8°C, grozdje takoj razpecljamo in ga v roku 2h stisnemo. Celoten postopek pridelave pa vršimo v zaščiteni atmosferi CO2, brez stika s kisikom, pri čemer ohranijo svežino in primarne sadne arome svežega Merlota.

O steklenici Markize

V sklopu ene od delovnih degustacij Gašper vin v Kleti Brda, se je Gašper srečal z izjemnim vzorcem roseja iz selekcioniranega grozdja iz vinogradov najboljših leg, ki ga je nemudoma navdušil in razvila se je ideja o posebnem premium roseju v avtentični steklenici, ki bo vino še povzdignila. Namesto etikete smo se zato odločili izkoristiti znanje steklarne Hrastnik in celotno steklenico dekorirati. Steklarna Hrastnik ima na področju izdelave vrhunskih steklenih izdelkov več kot 160 letno tradicijo in vedno se veselijo izzivov, ki jih prinašajo zahtevni projekti. Še posebej pa takrat, ko lahko skupaj z naročniki premikajo meje in nadgrajujejo znanja.

Sam dekor odlično povezuje elemente vina, steklenice ter podobo blagovne znamke. Ker so rdeča nit blagovne znamke Gašper ribe in ker tekočina in svetloba ustvarjata fenomenalen optični in svetlobni efekt je Gašper dobil idejo o izdelavi pikurja z reliefnimi odtisi rib. S tem se je še potenciralo poustvarjanje podvodnega sveta in steklenica je tako še bolj avtentična. Realizacijo ideje je prepustil oblikovalki Jasni in mojstrom steklarne Hrastnik, ki so se uspešno spopadli z zahtevnim projektom. Nastala je steklenica, ki je igriva, odseva svežino vina in odličnost Gašper vin. Steklenica, ki je kul, ki je fotogenična, ”instagrabilna” in navduši s svojo estetiko in vsebino.

Zakaj Markiza?

Markiza je rose, ki ga je Gašper posvetil hčerki Izi. Ker ni želel vina imenovati zgolj Iza je dolgo iskal besedo, ki to vključuje. Našla jo je Tjaša, Gašperjeva žena in nastala je Markiza – vojvodinja. Ime pooseblja dame, ki uživajo ob kozarcu odličnega roseja, se ob tem zabavajo in odlično počutijo.

Vino je odličen izbor za poletne večere, za uživanje ob lahkih zelenjavnih jedeh ali prijetnih popoldanskih druženjih. Odlično se ujema tudi z belim mesom, mordkimi rižotami in ribami. Priporočamo, da ga servirate ohlajenega na 8-10°C.

Verjamemo, da bo Markiza našla svoje mesto pri vseh ljubiteljih vin. Že sedaj jo lahko najdete na vinskih kartah nekaterih najboljših slovenskih restavracij in verjamemo, da bo Markiza kmalu postala stalnica na slovenski kulinarično-vinski sceni ter si po zgledu ostalih Gašper vin uspešno utrla pot tudi na tuje trge.

Markizo Rose 2020 lahko najdete v naši spletni vinoteki, vabimo pa vas tudi v našo vinoteko na Šmartinski 53, ki je odprta od ponedeljka do petka med 9. in 21. uro, ter ob sobotah med 10. in 14. uro.

Kaj meni Gašper o Markizi?

“Vesel sem, da nam je projekt v celoti uspel, kar gre zahvala vsem vpletenim in da lahko slovenskemu kupcu ponudimo vrhunski rose po odlični ceni. Še posebej pa me je razveselilo, ko je bila Markiza na degustaciji rosejev Roberta Gorjaka, med številnimi premium roseji sveta, izbrana za vino večera. To je samo potrdilo pravilnost naše odločitve.”

O Gašper vinih:

Blagovna znamka Gašper vin je prisotna na več kot 15 tujih trgih. Poseben uspeh predstavlja dejstvo, da je ob koncu lanskega leta, kljub razmeram po svetu, Gašper vinom uspel prodor na ruski trg in brazilski trg, ki bosta zagotovo pripomogla k še večji prepoznavnosti blagovne znamke. Danes je vina Gašper mogoče najti v več kot 90 restavracijah v Londonu in širše po Veliki Britaniji, na Irskem, Poljskem, v sosednji Hrvaški, Rusiji, Nemčiji in tudi v Švici.

Gašper o svoji novi liniji vin pravi, da se mu zdi bolj kot sama zgodba pomembno to, kar nam vino kaže v kozarcu. Skupaj z odličnim enologom Darinkom Ribolico se držita modernega stila z močnim pečatom Goriških Brd.

Pred očmi imata pivca, njegova pričakovanja in zahteve po dolgoročnem prijateljstvu, kjer kakovost vina ni edini faktor. Pomembna je tudi kupcu prijazna cena in skrbno dodelan izgled. Etikete krasijo ribice, ki so že več kot 50 let zaščitni znak družinskega delovanja na vinsko-gostinskem področju.

  Oddajte komentar

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

  Twitter picture

  Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

  Facebook photo

  Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

  Connecting to %s