Kako podariti vino?

Včasih nismo povsem prepričani, ali bi za darilo oz. poslovno darilo lahko podarili tudi steklenico vina. Če se zavemo, da z vinom podarjamo košček narave določenega vinorodnega okoliša, bo odločitev enostavnejša. Pa to še ni vse. V steklenici vina se skriva ogromno vinogradnikovega in vinarjevega znanja, ki vsako steklenico vina oplemeniti s svojo zgodbo.
Vino nas povezuje in spremlja na pomembnih življenjskih prelomnicah, zato ima za nas veliko čustveno vrednost. V sebi nosi noto prijateljstva in zaupanja. Zato je primerno tudi kot poslovno darilo, saj z njim, da si še naprej želimo skupaj ustvarjati uspešno poslovno zgodbo.

Gašper Vino Sulec

Poklonimo se medsebojnemu odnosu

Ideja, da vino podarjamo samo takrat, ko nimamo boljše ideje, je malce zastarela, saj z vinom podarimo zgodbo. Izbrani osebi s podarjenim vinom izkažemo spoštovanje ter se na tak način poklonimo medsebojnemu odnosu, ki ga želimo gojiti z njo. Zato se izbire vina, ki ga želimo podariti, ne smemo lotiti na hitro in površno, saj želimo z izbranim vinom obdarovanca razveseliti in mu prižgati iskrico v očeh.

Ko podarimo steklenico vina, povejmo nekaj o vinorodnem okolišu, iz katerega prihaja vino, mogoče celo kaj o vinarju.
• Ob povabilu na večerjo gostitelju podarimo splošno priljubljene vrste vina, kot so Charodnnay, Rebula, Cabernet Sauvignon.
• Ob posebnih priložnostih pa je dobro poznati okus in življenjski slog obdarjenca. Dobro je če vemo ali ima obdarovanec raje belo ali rdeče vino.
• Čas praznikov pa je primeren tudi za obdarovanja s penečimi vini (šampanjci ali peninami) ter vini z močnejšim karakterjem.

Ne veste, katero vino bi bilo pravo za vašega obdarjenca? Dovolite, da vam svetujejo strokovnjaki za vino. Njihovo priporočilo ali njihov nasvet vam bosta močno olajšala odločitev.

Najboljša vina za praznična darila

Veliko nepozabnih večerov bomo preživeli v dobri družbi prijateljev, družine in poslovnih partnerjev, zato je prav, da jih oplemenitimo z vrhunsko žlahtno kapljico.

Gašper vino Cabernet Franc 2019

Vina Gašper, ki jih je mogoče kupiti v vinoteki eVino ali v spletni trgovini eVino, so vrhunska izbira za poslovna darila za prihajajoče praznično obdobje. Vina Gašper spadajo med bolj prepoznavne blagovne znamke tako v Sloveniji kot v tujini. To dokazujejo tudi številna priznanja, med katerimi je tudi platinasta Decanterjeva medalja za vrhunski Cabernet Franc 2019. 

Avtor vinske blagovne znamke Vina Gašper, Gašper Čarman, sicer tudi dvakratni prejemnik laskavega naziva “najboljši sommelier Slovenije”, ima med ustvarjanjem vina pred očmi pivca, njegova pričakovanja in zahteve po dolgoročnem prijateljstvu z vinom. Zaveda se, da sta za kupca poleg kakovosti pomembna tudi prijazna cena in skrbno izdelan videz steklenice.

Ko podarjamo steklenico vina, sta še posebej videz steklenice in oblikovna dovršenost etikete toliko bolj v ospredju, saj želimo poleg vrhunskega vinskega doživetja podariti tudi estetski užitek.

Gašper Čarman v sklopu sodelovanja s Kletjo Brda sodeluje s 25 pridelovalci grozdja oziroma vinogradniki iz Goriških brd, od katerih odkupuje grozdje z 80 hektarjev vinogradniških površin.

Gašper Vino Penina

Dobro vino zaživi šele v najboljših kozarcih

Dobro vino zaživi šele v pravih kozarcih, kjer mu oblike kozarcev omogočajo, da lahko razvije polno aromo in se poudarijo njegovi okusi.

V tovarni kozarcev Riedel se že 260 let trudijo z razvijanjem kozarcev, ki uporabnikom zagotavljajo edinstveno izkušnjo pitja, pa naj gre za vodo, vino, pivo, viski ali pa vedno bolj trendovski gin. V naši ponudbi lahko najdete več kot 10 različnih linij kozarcev Riedel. Vsaka od linij se ponaša z unikatno izvedbo in ponuja kozarce za rdeča, bela ter peneča vina.

Danes klasične ozke in visoke kozarce za penino nadomeščajo kozarci tulipanaste oblike, podobni tistim za belo vino, saj v njih lahko penina zaokroži in resnično razvije svoje okuse in vonje.

Lahko je vino, lahko tudi kaj močnejšega

Med številnimi svetovno priznanimi znamkami žganih pijač, ki jih najdete v eVino vinoteki na Šmartinski cesti 53 ter v eVino spletni trgovini, je na voljo ogromno odličnih ginov, viskijev in tudi konjakov. Izmed več različnih, svetovno priznanih ginov bo z lahkoto izbrati pravega za vsakega resnega ljubitelja.

Ker ni gin tonika brez tonika je v eVinu na voljo tudi široka paleta tonikov Fever Tree, ki so po izboru najboljših svetovnih barmanov edina prava izbira med toniki.

Med najzanimivejšimi žganimi pijačami eVino vinoteke in spletne trgovine eVino je zagotovo konjak družine Tesseron, ki izdeluje konjake že od leta 1855.

Če niste povsem prepričani, ali vaš obdarjenec sploh uživa vino, podarite nekaj s poličke gurmanskih poslastic, kot so vrhunski suhomesnati izdelki ali oljčna vina. Tudi v teh dobrotah se skrivata slasten košček narave in simbol prijateljstva.

Argeta Exclusive

Najboljše darilo za praznična obdarovanja

Obiščite nas v eVino vinoteki na Šmartinski cesti 53 ali priklikajte v spletno trgovino in že danes izberite najboljše darilo za svoje prijatelje in poslovne partnerje.

Da bo odločitev o izbiri primernega darila lažja, smo pripravili katalog daril, ki jih lahko poklonite v različnih embalažah. Izjemne lesene darilne embalaže, ki jih ponuja eVino, so primerne tako za poklanjanje vin kot tudi kombiniranje različnih artiklov.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s