eVino bar – vinski bar z najboljšo vinsko karto v Sloveniji

Nagrajen z dvema kozarčkoma prestižne ameriške revije WineSpectator.

Kje v Ljubljani si lahko privoščite vrhunska slovenska in tuja vina?

eVino bar je vinski bar z največjo ponudbo vrhunskih slovenskih in tujih vin, ki že od leta 2009 v Ljubljani skrbi za odlično vinsko ponudbo. Moderno in elegantno opremljena notranjost bara zagotavlja prijetno izkušnjo, pestro vinsko ponudbo pa dopolnjujejo kulinarične mojstrovine izpod rok eVino kuharske ekipe.

Kaj ponuja nagrajena vinska karta?

Za izbor vin in vinsko karto skrbi Gašper Čarman, dvakratni najboljši sommelier Slovenije, z ekipo sodelavcev, ki se lahko pohvalijo z bogatim vinskim znanjem.

Nagrajena vinska karta ponuja več kot 950 vrst vin z različnih koncev sveta. Poleg bordojcev, vin iz Burgundije, šampanjcev in supertoskancev najdete na vinski karti vina Južne Amerike, Avstralije in Nove Zelandije. Odlično so zastopane vinske kleti Italije, Španije, Portugalske, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in še nekaterih drugih držav.

Poznavalce vrhunskih tujih vin bodo navdušila imena, kot so Petrus, Sassicaia, Cheval Blanc, d’Yquem, Margeaux in Salon.

Leta 2019 je eVino bar postal prvi slovenski bar z nagrado Wine Spectatorja (dva kozarčka). Ekipa je z zadovoljstvom sprejela nagrado kot potrditev odličnega dela vseh vključenih ter pravilno zastavljenih ciljev, z željo da gostom v Sloveniji, poleg široke slovenske ponudbe, ponudimo tudi vrhunska svetovna vina. Vin na kozarec je na vinski karti več kot 20, poleg tega je vsaj toliko vin, ki jih strežejo s sistemom Coravin (prvi in edini sistem na svetu, s katerim lahko natočite kozarec vina iz steklenice, zaprte s plutovinastim zamaškom, ne da bi jo sploh odprli).

Bogata in pestra slovenska zastopanost

Pomemben del vinske karte (skoraj polovico) predstavljajo vina najboljših slovenskih vinarjev, kjer prednjačijo vina Brd in Vipavske doline, vendar ponudbo vztrajno širijo in dopolnjujejo tudi z vini ostalih slovenskih vinskih pokrajin.

Marjan Simčič, Aleš Kristančič / Movia, Primož Lavrenčič, Michael Gross, Mitja Sutor, vina Gašper (Gašper Čarman) in vina Dolfo (Marko Skočaj) so le nekatera izmed imen na vinski karti, kjer najdete tudi vina mladih vinarjev kot je Samo Premru, ki s Pasjim Repom uspešno nadaljuje očetovo delo. Ljubitelji Vipavske doline boste prišli na svoj račun z Guerilo, Posestvom Burja in Sutorjem, ljubiteljem Goriških Brd so na voljo vina Blažič, Jakončič, Ščurek ter široka paleta vin kleti Goriška Brda.

Pozabili niso niti na štajerska vina, kjer poleg Grossa najdete še vina Šumenjak, vina Oskar, Steyer in Joannes. Dolenjsko regijo zastopajo vina Šturm.

Ob vrhunskem vinu tudi odlična hrana

Leta 2017 je eVino bar prenovil svojo notranjo podobo. Razširili so prostore, povečala se je trgovina in razširila kulinarična ponudba. Danes si lahko v eVino baru privoščite kreativno domišljene hladne in tople predjedi, juhe, solate ter pestro izbiro glavnih jedi. V popoldanskih urah so na voljo različne mesne in sirne deske, kjer ponujajo lokalne sire, slovenski in španski pršut ter toskanske mesnine.

eVino bar ima idealno lokacijo, saj je lahko dostopen z avtom ter ima parkirišče. Poleg redne vsakodnevne ponudbe z jedilnega lista, so na voljo tudi kosila, ki zadovoljijo še tako zahtevnega gosta. Prijazno in strokovno osebje pa vam pomaga pri izbiri vina.

Številne jedi lahko prek aplikacije Wolt naročite tudi na dom ali v pisarno in uživate v odličnih jedeh, tudi kadar ne morete obiskati eVino bara.

Ko najdeš svoje najljubše vino

Za vse prave ljubitelje vin je prednost eVino bara v tem, da lahko vsa vina, ki so vas ob obedu navdušila kupite v eVino vinoteki. V vinoteki je na voljo približno 950 različnih vin, več kot 150 vinarjev iz celega sveta. Strokovno osebje vam pomaga pri izbiri.

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji nagrajenih vin. Na policah eVino vinoteke lahko izbirate med številnimi nagrajenimi vini iz Slovenije in tujine:

  • Decanterjev BEST IN SHOW šampanjec Rose Reserve NV, Champagne Charles Heidsieck
  • Cabernet Franc 2019, Gašper, nagrajen s PLATINASTO decanterjevo medaljo ter 97 točkami
  • A+ belo 2013, Klet Brda, nagrajen ZLATO medaljo ter 95 točkami

eVino vinoteka ne ponuja zgolj vin. Ljubitelji gin tonikov lahko izbirate med več kot 20 različnimi gini in široko paleto premium tonikov Fever Tree. Na voljo je pester izbor viskijev in ostalih žganih pijač.

Izbor lahko dopolnite s kozarci svetovno priznane blagovne znamke Riedel in vse skupaj dopolnite s čudovitim embalažnim pakiranjem. Tudi pri izbiri v vinoteki vam z veseljem priskočijo na pomoč.

Poleg tega lahko v vinoteki kupite tudi odlične gourmet produkte (kot so olivna olja B10 in Mate) ter španski pršut in čokolade Lucifer.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s