Dan se začne s skodelico kave

Naj bo kava, s katero začneš svoj dan, preprosto najboljša. Kava Antica se prideluje le iz najboljših zrn, samo s praženjem v peči na les ter hlajena s pomočjo zraka.

Antica Tostatura Triestina je podjetje, ki proizvaja ene izmed najboljših mešanic lesno pražene kave na svetu. Delujejo po motu »Kakovost je jezik, ki ne pozna meja«, njihovo poslanstvo pa je omogočiti vsem kupcem kave Antica, da to kakovost vedno zaznajo ob pitju kave. Zato v vsaki sezoni izbirajo le najboljša kavna zrna in mešanice prilagajajo skozi vse leto

Po izbiri surovin sledi počasen proces praženja v bukovem lesu, v skladu z zelo starodavno obrtno metodo, ki zagotavlja enakomerno in homogeno praženje prav do srca kavnega zrna. Med tem postopkom lahko temperatura doseže več kot 200 °C. Vsaka posamezna sorta kavnih zrn se posebej praži na lesu, mešanje pa poteka strogo po tem, ko se zrna ohladijo. Intenzivne dišave in naravne lastnosti kave ohranjajo s hitrim ohlajanjem zrn izključno na svežem zraku.

Močna delovna etika je za Antico Tostatura Triestina temeljnega pomena, ohranjanje okolja, doslednost naše proizvodnje in okolju prijazno kmetijstvo pa so njihove temeljne vrednote.

Je kava nekaj, na kar pomisliš zjutraj, ko vstaneš? Ali je nekaj, kar bi lahko vključil tudi v koktejle? Preveri spodnji recept, zagotovo te ne bo razočaral.

Espresso Martini

Za pripravo potrebuješ:

Pripravi espresso, ko se ohladi, dodaj še ostale sestavine in jih pretresi v cocktail shakerju. Tako ustvariš značilno peno na vrhu espresso martinija. Prelij koktejl v kozarec za martini in na peno dodaj kavna zrna za okras.

Kava eVino

50 ml Nikka Whisky from the Barrel
100 ml spenjenega mleka
30 ml kave Antica (za pozno zvečer proporočamo brezkofeinsko)
kakav za posip

Pripravi kavo z mlekom kot običajno in dodaj 50 ml viskija. Potresi kakav po spenjenem mleku, po želji dodaj tudi kavna zrna za okras.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s