Spoznaj vinarja: Marko iz vinske kleti Dolfo

Marko, gospodar na vinogradniško-vinarski kmetiji s središčem v Ceglem v Goriških brdih, rad poudarja: „Zaupanje ni dovolj, potrebno je verjeti!“

Že njegov pradeda Dolfo, je bil tisti, ki je prvi verjel, da imajo Brda kar najboljše naravne danosti za rast vinske trte in pridelavo vin, ki jih ne bo težko prodati. Marko je šel pri tem še korak dlje in se odločil za samostojen nastop na trgu. V poklon nonču je za novo blagovno znamko izbral kar ime Dolfo.

Prvi koraki v svetu vina

Ogromno sem se naučil od očeta. Sem namreč že 3. generacija, ki se ukvarja z vinogradništvom, znanje se je prenašalo z roda v rod, še danes pa se učimo na našem delu, ”pilimo” detajle in kvaliteto vin postavljamo na vedno višji nivo.

Najljubše vino

Težko izberem med svojimi 10 ”otroci”, morda bi osebno izpostavil penino Spirito in Sivi Pinot, predvsem zaradi kvalitete sorte na našm terriorju.

Največji dosežek

Jih je več, v zadnjem času pa smo dosegli kar nekaj pomembnih nagrad – na ocenjevanju Eros Teboni smo prejeli 93 točk za Merlot Reservo 2015 in 94 točk za Modri Pinot 1. classe 2018, prejeli pa smo tudi dve srebrni priznanji na Decanterjevem tekmovanju, in sicer 93 točk za Modri Pinot 1. classe 2017 ter 91 točk za Merlot Reservo 2013.

Najljubša stvar pri poklicu

Najljubši mi je čas, preživet v vinogradih, predvsem čas od brstenja do trgatve.

Želje za prihodnost

Želja in načrtov imam mnogo, brez njih namreč ni napredka. Predvsem si želim stabilazirati prodajo, se posvetiti trgu in vložiti energijo v nenehno izboljševanje kvalitete vin, predvsem v povezavi s klimo in terriorjem.

Vina Dolfo lahko kupiš v naši spletni vinoteki.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s