eVino portfolio tasting

V ponedeljek, 21. marca, je v VIP prostorih stadiona Stožice potekal prvi eVino portfolio tasting. Skupaj s številnimi slovenskimi in tujimi vinarji ter izdelovalci destilatov smo združili moči in pripravili dogodek, pomemben za “post-covidno” oživitev slovenske gostinske dejavnosti.

Dogodek je bil namenjen gostincem in njihovim ekipam, saj smo tako želeli širiti nivo poznavanja vin in posledično boljšo vinsko ponudbo. Povabilu so se odzvali slovenski vinarji, slovenski izdelovalci destilatov in številni tuji gosti. Na voljo so bila vina Francije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Avstralije in Nove Zelandije.

Prav tako smo predstavili vrhunske vermute Cocchi iz Italije in La Quintinye iz Francije, rum Dictador ter številne mednarodno priznane premium gine, kot so Nordes, Martin Miller’s, G’vine in Gunpowder. Manjkal ni niti eden najbolj poznanih konjakov Tesseron.

Festival so obiskali številni znani slovenski obrazi. Tomaž Kavčič je skupaj s hčerko Saro predstavljal mednarodno nagrajeni in prepoznavni gin Monologue. Predstavila se je tudi družina Brodnjak z odličnim štajerskim Sauvignonom – Intro, Familija. Kot vedno so največje zanimanje požele šampanjske znamke Pol Roger, Serge Mathieu in Delamotte ter slovenski mednarodno uveljavljeni vinarji, kot so Marjan Simčič, Primož iz Posestva burja, vina Gašper in MalVal mladega Lana Kristančiča, Movia.

Eden osrednjih delov dogodka je bila stojnica z “velikimi vini”, kjer so imeli obiskovalci priložnost ob vnaprej določenih urah degustirati nekaj najbolj prestižnih imen svetovne vinske scene. Ponudili smo jim kultni vini Lodovico kleti Tenuta di Biserno in Sassicaio toskanske kleti Tenuta San Guido, uživali so ob španskem Unicu kleti Vega Sicilia ter AAltu PS kleti AAlto. Manjkali pa niso niti nekateri izjemni bordojci, kot so Roc de Cambes, Chassagne Montrachet kleti Thomas Morey in sladko vino Raymond-Lafon.

Veliko zanimanja je bilo pri vermutih, ključni sestavini najbolj popularnih koktajlov imenovanih Negroni. V barskem delu stadiona Stožice nam je barmanka Eva predstavila štiri najbolj priznane koktejle, med katerimi je posebej izstopal prav “Rum Negorni”. Celoto je lepo zaokrožila ponudba kave Antica Tostatura Triestina, ki je poskrbela, da se bili obiskovalci skozi celoten dogodek deležni kakovostne poživitvene skodelice vrhunske kave.

Vsi obiskovalci so vina degustirali v kozarcih svetovno priznane in uveljavljene blagovne znamke Riedel, ki jo vodi že 11. generacija družine Riedel in se lahko pohvali z več kot 265 letno tradicijo. Ridel kozarci s svojimi natnačnimi linijami in estetskimi oblikami poskrbijo, da lahko okusi in arome vina ali koktajlov zaživijo do popolnosti. Na dogodku smo predstavili tudi novo “najtanjšo in najlažjo” linijo kozarcev Veloce, ki še poudari izkušnjo uživanja ob pitju vina.

Za konec naj povzamemo besede Gašperja Čarmana, direktorja podjetja eVino in enega najbolj priznanih slovenskih vinskih strokovnjakov: “Z današnjim dogodkom smo pokazali izjemen pomen tovrstnih srečanj, kjer lahko na enem mestu ponudimo gostinskemu segmentu informacije in produkte, ki bodo poskrbeli, da bodo na koncu dneva najbolj zadovoljni njihovi gosti.”

Zahvaljujemo se vsem razstavljalcem, ki so se odzvali povabilu in se nam na dogodku pridružili. Hvala tudi vsem gostincem, ki so se dogodka udeležili in poskrbeli, da je bilo vzdušje fenomenalno in energija prava. Se vidimo prihodnje leto!

2 thoughts on “eVino portfolio tasting

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s