Ginger Beer ali Ginger Ale?

Ginger Beer in Ginger Ale: kakšna je razlika? Oba ”Gingerja” sta pijači z mehurčki, narejeni z ingverjem, vendar sta si vse prej kot podobna. Kaj potrebuješ za Moscow Mule in kaj gre v Shirley Temple ali Pimm’s Cup? Ginger Beer je zelo peneče ”pivo” z močnim okusom po ingverju in pikantnim zaključkom. Je kuhano in fermentirano. Pred leti je bilo to alkoholno pivo, dandanes pa ne vsebuje alkohola (razen v koktejlih). Ginger Ale ima blag, mehak okus in je slajši.

Oba lahko piješ samostojno, sta pa tudi priljubljena sestavina koktejlov, saj jim dodata prijetne mehurčke in okus po ingverju. Ginger Beer izvira iz Anglije, kjer so sladkor, ingver, vodo in včasih limono fermentirali in zvarili v pijačo s približno 11 % alkohola. To tudi pojasnjuje, kako je beseda “pivo” postala del imena. Ginger Beer koktejlom doda močan, pikanten ingverjev zaključek in je obvezna sestavina Moscow Mule ter Dark & Stormy.

Ginger Ale je njegov ”umirjeni bratranec”. Govori se, da izvira iz Irske, vendar se je zares začel razvijati v Kanadi v zgodnjih letih 20. stoletja, ko so ustvarili kanadski stil ingverjevega piva. Večina jih je zdaj narejenih v tem mehkejšem slogu, kar ustvari svetlejšo barvo in bolj nežen okus. Ginger Ale je blažji in v koktejle prinaša mehkobo in sladkost – okuse odlično zlije skupaj v koktejlih Pimm’s Cup in Shirley Temple.

Moscow Mule

Eden najbolj priljubljenih in povsem enostavnih koktejlov je Moscow Mule. Koktejl, ki najboljše okuse razvije v bakrenih lončkih, vendar bo odličen tudi v navadnem kozarcu.

Sestavine:
– ½ limete in rezina limete za okras
– 50 ml premium vodke
– 200 ml Fever Tree Ginger Beer

Cooper Mug napolni s kockami ledu in čez stisni polovico limete. Dodaj vodko in prelij z Ginger Beer. Dekoriraj z rezino limete.

Ultimativni Whisky & Ginger Ale koktejl

Vsak ljubitelji viskijev bo prišel na svoj račun tem čudovitim koktejlom, pri katerem Ginger Ale s svojimi toplimi aromami poskrbi za čarobno vzdušje, ki odlično dopolnijo okuse in arome viskija.

Sestavine:
– 25 ml premium viskija
– 100 ml Fever Tree Ginger Ale
– rezina svežega ingverja za dekoracijo

Visok kozarec napolni s kockami ledu ter prelij z viskijem. Čez nalij Ginger Ale ter na koncu dekoriraj z rezinami svežega ingverja.

Ginger Beer, Ginger Ale in vse sestavine, ki jih potrebuješ za mešanje koktejlov, najdeš na eVino.si.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s