Jesensko – zimski koktejli s Fever Tree

Tudi letos se je v oktobru odvijal največji evropski sejem s podoročja barmanstva in mešanja pijač (Bar Convent Berlin 2022). Sejem je izredna priložnost za destilarje ter izdelovalce brezalkoholnih pijač, da predstavijo novosti in smernice s področja mešanja pijač.

V Berlinu se je predstavilo več 200 razstavljalcev iz 22 držav, ki so predstavili več kot 1000 blagovnih znamk, številni obiskovalci pa so uživali v trendih in novostih prihajajočega obdobja.

Posebno mesto v Berlinu je zasedel tudi Fever Tree – že 8. leto tonik št. 1 po izboru Drinks International. Predstavili so različne novosti in v sodelovanju z največjimi svetovnimi destilarji ter najboljšimi barmani zmešali številne zanimive koktajle. Fever Tree vsakoletno potrjuje, da ostaja vodilna in zaupanja vredna znamka, z edinstveno mešanico kakovostnih sestavin ter različnih okusov.

Fever Tree je najboljši prijatelj koktejlov!

Spomnimo se, da je gin dober samo toliko, kolikor je dober tonik, s katerim ga mešamo. Pri tonikih Fever Tree gre za skrbno izbrane sestavine, ki odlično dopolnjujejo ter povzdignejo okus gina.
In enako velja za mešanje Fever Tree z ostalimi žganimi pijačami. Fever Tree namreč ni samo najboljši prijatelj različnih ginov, temveč odlično dopolnjuje tudi druge žgane pijače, kot so rum, tequila, vermuth, vodka in viski.
Prav z vsako od njih namreč lahko pripravimo čudovite koktejle, ki bodo zagotovo polepšali prihajajoče praznično obdobje.

Prepustite se jesensko-zimski pustolovščini neverjetnih okusov.

Fever Tree Ginger Beer

Naj vas zapeljejo čudoviti okusi edinstvenih ingverjev. Ginger Beer odlično dopolni koktejle kot so Dark & Stormy in Moscow Mule. Odličen in osvežilen je tudi kot samostojna brezalkoholna pijača.
Osnovne sestavine so naravni ingver, naravne arome, izvirska voda, trsni sladkor ter citronska kislina.

Koktejle pri katerih boste uporabili Ginger Beer, boste najlepše dopolnili s cimetom in rezinami jabolk!

Moscow Mule

Eden najbolj priljubljenih in povsem enostavnih koktejlov je Moscow Mule. Koktejl, ki najboljše okuse razvije v bakrenih lončkih ti. copper mug, vendar bo odličen tudi v navadnem kozarcu.

Sestavine:
– ½ limete in rezina limete za okras
– 50 ml Sausage Tree vodke
– 200 ml Fever Tree Ginger Beer

Cooper Mug napolnite s kockami ledi. Čez stisnite polovico limete. Dodajte vodko in prelijte z Ginger Beer. Dekorirajte z rezino limete.

Fever Tree Ginger Ale

Ginger Ale je popolna mešanica esenc treh ingverjev, ki jih Fever Tree uporablja pri svojih napitkih. Pripravljen je tako, da poudari okuse najboljših viskijev, bourbonov, rumov in tequil. Za dekoracijo koktejlov lahko uporabite rezine citrusov, ingverja in tudi češnje.

Ultimativni Whisky & Ginger Ale koktejl

Vsi ljubitelji viskijev boste na svoj račun prišli s tem čudovitim koktejlom, pri katerem Ginger Ale s svojimi toplimi aromami poskrbi za čarobno vzdušje, ki odlično dopolnijo okuse in arome viskija.

Sestavine:

  • 25 ml Nikka From the Barrel
  • 100 ml Fever Tree Ginger Ale
  • rezina svežega ingverja za dekoracijo

Visok kozarec napolnite s kockami ledu ter prelijte z viskijem. Čez nalijete Ginger Ale ter na koncu dekorirajte z rezinami svežega ingverja.

Ruby Winter Cup – zimska različica koktejla Pimm’s Cup

Zelo enostaven koktejl, ki vsebuje le nekaj sestavin, ki skupaj pričarajo čudovito eksplozijo okusov in te pogrejejo v mrzlih jesenskih dneh. Pomembno je, da za pripravo koktejla izberete premium rum, saj je pri izbranem koktejlu bistvena kakovost ruma.

Sestavine:

  • 40 ml Rum Dictador 12Y
  • 20 ml Pimm’s N1 Cup
  • 120 ml Fever Tree Ginger Ale

Za dekoracijo lahko izberete cimet, janeževo zvezdo, liste mete, nageljnove žbice, pomarančno lupinico, rdeči ribez oz. karkoli vam srce poželi.

Vse sestavine zmešajte skupaj ter prelijte čez ledene kocke, s katerimi ste predhodno napolnili vinski kozarec. Poljubno dekorirajte z izbranimi zimskimi začimbami in ustvarili boste čudovit koktejl.

Zakaj uporabljamo bakrene lončke?

S priljubljenostjo koktejlov, še posebej Moscow Mule, se je povečala tudi uporaba bakrenih lončkov, ki pa ni zgolj estetske narave. Najbolj znana korist uporabe bakrenih lončkov je namreč temperatura. Najbolj izkušeni pivci že stoletja vedo, da ohlajene pijače v bakrenih lončkih nudijo izredno hladen občutek pitja, saj kovina hitro absorbira ledeno temperaturo koktejla in na ustih pušča čudovito hladen, osvežilni vonj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s