Drinks International

Najboljše na svetu po izboru barmanov

Drinks International je tudi letos izdal seznam najbolj priljubljenih (Top Trending) in najbolj prodajanih (Best Selling) pijač po izboru najboljših barov in barmanov po svetu.

Letošnji Drinks International Annual Brands Report 2023 ponuja predstavo o izboru pijač najboljših barov po vsem svetu. Temelji na globalni anketi, ki je vključevala 100 elitnih svetovnih lokalov. Lastniki in vodje barov ter glavni barmani so bili vprašani o svojih nakupovalnih navadah v več kot 20 kategorijah destilatov, tonikov, vin in piv, s pomočjo katerih so oblikovali skupine najbolj prodajanih znamk. Seznam najbolj priljubljenih izdelkov nam vsako leto ponuja vpogled v trenutno najbolj zaželene znamke.

Hamish Smith, urednik Brands Reporta, je dejal: “S pandemijo, ki se počasi umika v ozadje, se prodaja v najboljših barih po vsem svetu vrača v stare tirnice. Kakšne spremembe pa so prinesla pretekla leta? Kakšni so novi trendi porabe in kako pritiski v ekonomskem svetu spreminjajo poslovanje barov? Brands Report želi odgovoriti na ta vprašanja. Ugotovili smo, da so se v elitnih barih obdržale in utrdile svoj položaj iste znamke kot prej, z nekaj spremembami glede vrstnega reda.”

Celotno poročilo si lahko ogledaš v tej brošuri.

V Evinu nam je pomembno, da svojim strankam ponudimo najboljšo kakovost, ki je na voljo na tržišču, zato nenehno raziskujemo trge preizkušamo in spoznavamo različne znamke, v svojo ponudbo pa uvrstimo le tiste, ki nas res prepričajo. Hkrati nam je pomembno, da pri izboru znamk nismo subjektivni – okusi se namreč razlikujejo. Dokaz, da resnično izbiramo najboljše, pa je letošnje poročilo Drinks International. Številne znamke, ki jih najdeš na njihovih lestvicah, lahko spoznaš v naši spletni vinoteki in v Evino baru.

Med najbolj priljubljenimi gini zagotovo izstopajo Monkey, Roku in Hendrick’s na prvih treh mestih (uvrstili so se tudi med 10 najbolj prodajanih), daleč zadaj pa ni niti gin Mare. Tudi pri rumih ne zaostajamo – na lestvico najbolj priljubljenih in najbolj prodajanih so se uvrstile znamke Zacapa, Diplomatico in Matusalem.

Viskiji so razdeljeni v štiri kategorije – ameriški, škotski, irski in svetovni. Med ameriškimi lahko izpostavimo Maker’s Mark, ki se je po letu 2019 ponovno povzpel na prvo mesto najbolj prodajanih, ne smeš pa spregledati Woodford Reserve in vsem dobro poznanega Jacka, ki sta prav tako dosegla odlične rezultate na lestvici. Škotski viskiji so zagotovo eni najbolje zastopanih v Evino vinoteki, saj lahko na naših policah najdeš več kot polovico znamk na lestvici, med irskimi pa ti priporočamo Connemaro in Green Spot. Med svetovnimi viskiji prva mesta zaseda Japonska z Nikko, Suntoryjem in Kavalanom.

Ko v najboljših barih na svetu naročiš vodko, te v kozarcu zagotovo pričaka Ketel One, ki na prvem mestu kraljuje že deset let (no, na prvem mestu je bila devetkrat v 10 letih, a izjema potrjuje pravilo). Podoben sloves ima tudi konjak Hennessy, prva izbira v tretjini anketiranih barov. Ljubiteljem brandyja priporočamo Carlos I, oboževalcem tekile pa Casamigos.

Cocchi se je letos povzpel na prvo mesto najbolj prodajanih vermutov (lani je bil drugi), odlično drugo mesto pa je dosegel po priljubljenosti. Med najbolj priljubljenimi in najbolj prodajanimi ”mikserji” za koktejle pa že 9. leto zapovrstjo najdemo Fever Tree, ki z leta v leto postaja sinonim za kakovost.

Kaj pa koktejli? Na prvem mestu je še vedno negroni – klasični koktejl, ki v zadnjih letih doživlja svoj preporod in ga vse pogosteje naročimo ob obisku bara. Ga želiš zmešati doma? Priporočamo ti naslednje sestavine:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s